Wat moet je allemaal regelen als je een hond in huis haalt?

Wat moet je allemaal regelen als je een hond in huis haalt?

Na maandenlang zoeken is het eindelijk zo ver. Je hebt meerdere nestjes bekeken en uiteindelijk is de knoop door gehakt. Er komt een pup en die kan bij een leeftijd ongeveer 12 weken opgehaald worden. Of je bent verliefd geworden op een hond uit het asiel en je bent vastberaden om deze een beter leven te gaan geven. Waar moet je dan eigenlijk allemaal op letten? Veel mensen denken in eerste instantie aan de basisbehoefte aan een hond. De hond moet uit, de hond moet gezond eten en hij moet naast voldoende speelgoed ook een lekkere mand hebben. Maar er zijn ook nog andere belangrijke regelzaken.

De hond verzekeren

Een belangrijke keuze die je dient te maken op het moment dat je een hond in huis haalt is de ‘verzekering’. Een hond heeft jaarlijkse controles bij een dierenarts. Met regelmaat zal hij eens een inenting krijgen. Dit is afhankelijk van het feit of je hond vaak buiten speelt met andere honden, naar het buitenland gaat en andere zaken. Daarnaast kan het natuurlijk ook voorkomen dat je hond ineens ziek wordt of op een andere manier lichamelijke ongemakken krijgt waarvoor hij naar een dierenarts moet.

Een operatie bij bijvoorbeeld een breuk of een andere ziekte kan erg prijzig zijn. Dit kan oplopen tot duizenden euro’s voor één operatie. Je zal dus van tevoren de afweging moeten maken of je je hond hiervoor wilt verzekeren. Je betaalt een maandelijks bedrag, waardoor je gedekt bent voor dit soort onverwachtste gebeurtenissen of je kiest ervoor om een bedrag op de spaarrekening apart te zetten voor jouw hond. Het belangrijkste is dat je hond geopereerd kan worden, zodra dit echt nodig is.

Verzorging van de hond

Een hond moet verzorgd worden. Je hebt de juiste shampoo nodig die past bij de huid van jouw hond. Voor de vacht van jouw hond, zijn speciale borstels beschikbaar. We raden je aan om je eens goed te verdiepen in de spullen die voor jouw hond het beste zijn. Er zijn online verschillende webwinkels die hier veel informatie over bieden. Bij Pharmacy4pets kun je terecht voor een uitgebreid aan dieren medicijnen en andere producten voor jouw huisdier.

Voorkom vlooien bij jouw hond

Je kunt bij de dierenarts voor alles terecht, maar sommige dingen zijn praktischer om zelf te regelen. Uiteraard is het verstandig om je viervoeter te beschermen tegen honden vlooien. Dit kun je doen door druppels, spray, vlooienbanden of bijvoorbeeld shampoo te gebruiken. Online zijn er verschillende webshops die gespecialiseerd zijn in het aanbieden van dergelijke producten. Er wordt uitgelegd hoelang de werking van een bepaald product is en wat de voor- en nadelen zijn.