Lissabon bezoeken tijdens een stedentrip?

Lissabon bezoeken tijdens een stedentrip?

Lissabon, de hoofdstad van Portugal en ook nog eens de grootste stad van het land. Door zijn locatie in het zuiden heeft de stad een warm klimaat en in de zomer zoekt men de stranden in de omgeving op. Daardoor biedt Lissabon de ideale combinatie van stad en strand.

Bezienswaardigheden Lissabon

Door de grote van de stad is er genoeg te doen in het zonnige Lissabon. Bezoek het Castelo de São Jorge wat het hoogste punt van de stad is en zich in het midden van Alfama bevindt, een van de meest typisch Portugese wijkjes. De Torre de Belém bezoeken is ook zeker een aanrader. Deze toren is een opmerkelijk gebouw in de gotische stijl en ligt aan de oever. Door zijn indrukwekkende bouwstijl en prachtige uitzicht mag dit niet ontbreken in de lijst van bezienswaardigheden Lissabon. Verder is het Museu Nacional de Azulejo ook de moeite waard. Dit tegelmuseum is uniek in de wereld en vertelt de geschiedenis van de bekende Portugese tegels.

Daguitstapjes vanuit Lissabon

Wanneer je in de zomer gaat, kun je net als de lokale bewoners een dagje uitwaaien op het strand bij Cascais, wat slechts 40 minuten met de trein reizen is. Ook kan je eventueel nog een dagtrip maken naar het sprookjesachtige Sintra bekend om zijn gekleurde kastelen.

Typisch Portugese activiteiten

Naast deze bezienswaardigheden zijn er ook een aantal typische Portugese dingen die je moet proberen. Zo is net als in Nederland het gebruik van de tram heel normaal. Maak eens een ritje met Tram 28, een echte oude Portugese tram. De nationale muziekstijl is fado en is bijna overal wel te horen, maar vooral in Alfama, Mouraria en Madragoa kan je deze muziek op de straten horen. Aangezien het zo’n groot onderdeel is van de Portugese cultuur mag dit niet missen in een stedentrip Lissabon. Verder is het zoete gebakje Pastéis de Nata afkomstig uit Portugal en heeft Lissabon zijn eigen versie hiervan: pastéis de Belém. Die moet je absoluut proeven bij een kopje koffie. Kortom, er is genoeg te doen voor een stedentrip Lissabon. Geniet van de prachtige gebouwen, cultuur en de omgeving met een pastéis de belém in de hand en fado op de achtergrond.