Hoe kies je een vogelkooi buiten (volière) voor je vogel?

Hoe kies je een vogelkooi buiten (volière) voor je vogel?

Ben je dol op vogels? Hou je ervan om naar ze te kijken en te genieten van hun geluiden? Een vogelkooi thuis is dan natuurlijk het einde. Hiermee kun je iedere dag van dichtbij genieten van vogels. Naar ze kijken, hun ontwikkelingen volgen en zien hoe ze leven. Een vogelkooi buiten is natuurlijk fantastisch om te hebben. Als je van plan bent om een volière te gaan kopen, hebben wij een aantal goede tips voor je!

Waar zet je de vogelkooi neer?

Het vogelverblijf moet op een plek neergezet worden wat zo gunstig mogelijk is voor de vogels. Zet het vogelverblijf bijvoorbeeld nooit op de volle zon. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met de winterperiode, een plek tegen een huismuur aan, is bijvoorbeeld ideaal. Op die manier kan de kooi nog wat warmte en beschutting meekrijgen van deze huismuur. Een rustige plek is doorgaans ook belangrijk voor vogels. Hiermee krijgen de vogels de rust die ze verdienen. Zorg er ook voor dat je vogelverblijf niet vol op de wind komt te staan. Hier houden vogels ook niet van.

Welke vogels wil je houden?

Het soort vogels dat je wilt houden, is bepalend voor de keuze voor je vogelkooi buiten. Je kunt ervan uitgaan dat een vogel ongeveer tienmaal zoveel ruimte nodig heeft, als dat hij zelf groot is. Een vogel van twintig centimeter lang, heeft dus een vogelverblijf nodig van twee meter lang. Daarnaast zijn er vogels die houden van klimmen, andere juist weer van vliegen. Dit is ook bepalend voor het soort verblijf wat je het beste aan kunt schaffen voor je vogels.

Onderhoud

Houd er rekening mee dat je het nodige onderhoud hebt aan een vogelverblijf. Het voer moet regelmatig worden bijgevuld, ook moeten de badjes en het drinkwater regelmatig worden ververst. Daarnaast moet je ook regelmatig het hok verschonen. De uitwerpselen moeten regelmatig worden opgeruimd, ook moeten de zitstokken vrijgehouden worden van poep. Ook moet de bodem wekelijks worden voorzien van nieuwe bodembedekking. Hou met de keuze van je vogelverblijf rekening met dit onderhoud, zorg dat je kiest voor een verblijf dat gemakkelijk te onderhouden is.