Wat is het verschil tussen een Nano aquarium en een gewoon aquarium?

Wat is het verschil tussen een Nano aquarium en een gewoon aquarium?

Een Nano aquarium kenmerkt zich vooral door zijn formaat. Nano is afgeleid van het Griekse woord ‘nanos’, wat dwerg betekent. En dat is precies wat dit aquarium is; een klein, stijlvol aquarium dat ideaal is om kleine visjes in te houden. Maar ook kun je er prima kleine aquariumplanten en bijvoorbeeld garnalen in houden. Het grote voordeel van een Nano aquarium is dat hij in ieder huis wel past, hiervoor is altijd wel een plekje te vinden. Ideaal toch?

Nano aquarium heeft veel te bieden

Ben je op zoek naar een aquarium dat weinig ruimte in neemt? Bijvoorbeeld voor op een plank in de keuken, of op je kantoor thuis? Dan is een Nano aquarium ideaal. Deze aquaria zijn doorgaans 30-50 cm breed, waardoor ze vrijwel overal passen. Dit maakt dit aquarium ook tot een subtiel meubelstuk dat niet veel ruimte in neemt. Toch is het wel een echte eyecatcher, want een Nano aquarium heeft alles te bieden wat een gewoon aquarium ook te bieden heeft.

Aandacht

Net als een gewoon aquarium heeft een Nano aquarium ook aandacht nodig. Sterker nog, dit type aquarium heeft juist wat meer aandacht nodig. Doordat de omvang van het aquarium gering is, is alles ook wat gevoeliger en moet je hier meer aandacht aan schenken dan bij een normaal aquarium. Daarnaast is het belangrijk dat je kiest voor de juist aquariumvissen, die passen bij een Nano aquarium. Grotere vissen kun je beter houden in een normaal aquarium, die zouden in dit type aquarium tekort ruimte hebben. Een Nano aquarium kun je het beste kopen bij een (online) winkel met verstand van zaken, zoals Aquariumhuis Romberg. Als je een specifieke vraag hebt, kun je die aan hen prima stellen. Zodat je zeker weet dat je een aquarium koopt, die past bij jouw wensen.

Plezier van een aquarium

Een Nano aquarium heeft veel voordelen; je kunt er net zo van genieten als van een normaal aquarium, maar de ruimte die het inneemt, is een stuk beperkter. Twijfel je al langer om een aquarium te kopen, maar ben je bang dat deze te groot is voor de ruimte waarin je die wil plaatsen? Met een Nano aquarium haal je jouw ideale aquarium in huis. Dat wordt straks puur genieten!