Wat is een koelmat voor honden?

Wat is een koelmat voor honden?

Mensen kunnen ervoor kiezen om zichzelf af te koelen. Door bijvoorbeeld kleding uit te trekken of een ventilator aan te zetten. In het geval van een hond werkt dit anders. Honden zijn altijd afhankelijk van mensen als het gaat om hun verkoeling. Als eigenaar van een hond, kun je merken aan je huisdier dat hij het te warm heeft als hij bijvoorbeeld meer gaat hijgen. Ook als je hond veel zijn tong uit zijn bek heeft zal hij last hebben van de warmte. Een handig hulpmiddel om je hond af te koelen is een koelmat, hiermee kun je op een eenvoudige en snelle manier verkoeling bieden.

Verschillende uitvoeringen van koelmatten

Je hebt de keuze uit verschillende koelmatten. Er zijn koelmatten op de markt die werken op basis van gel, deze gel zorgt in dit geval voor de verkoeling. Op het moment dat er druk wordt uitgeoefend op de mat door middel van gewicht, zal er verkoeling worden geboden. Er bestaan ook koelmatten die je kunt vullen met koud water. Dit zijn handige matten voor thuis, waarbij je altijd de beschikking hebt over koud water.

Afmeting van de koelmat

Het is afhankelijk van de grootte van je hond hoe groot de koelmat moet zijn. Kies voor een afmeting die voldoende ruimte biedt om je hond in zijn geheel mee af te kunnen koelen. Bij twijfel kun je altijd even navraag doen bij de verkoper in de winkel of de koelmat die jij op het oog hebt, geschikt is voor je hond.