Je hond extra verwennen tijdens de feestdagen? Lees deze 4 adviezen!

Je hond extra verwennen tijdens de feestdagen? Lees deze 4 adviezen!

Het is bijna weer zover, de feestdagen staan voor de deur. Een tijd van gezelligheid, cadeautjes en lekker eten. Maar laten we onze trouwe viervoeters niet vergeten! Ook zij verdienen wat extra aandacht en verwennerij tijdens deze periode. Hier zijn 4 adviezen om je hond extra te verwennen tijdens de feestdagen.

Maak een lekker kerstdiner voor je hond

Tijdens de feestdagen staat de keuken meestal vol met heerlijk eten, maar veel van dat eten is niet geschikt voor honden. Chocolade, ui, knoflook en rozijnen zijn bijvoorbeeld giftig voor honden en kunnen ernstige gezondheidsproblemen veroorzaken. Gelukkig zijn er genoeg andere opties om je hond te verwennen tijdens het kerstdiner. Maak bijvoorbeeld een heerlijke homemade hondenmaaltijd met kip, rijst en groenten. Je hond zal er zeker van genieten!

Koop een speciaal cadeau voor je hond

Naast het verwennen met eten, is het ook leuk om je hond een cadeautje te geven. Er zijn talloze opties op de markt, van speeltjes tot kauwbotjes en van comfortabele manden tot warme dekens. Kies iets waarvan je weet dat je hond er blij van wordt. En vergeet niet om het cadeau mooi in te pakken. Ook je hond verdient immers een feestelijke verrassing!

Maak tijd voor extra wandelingen en speeltime

Tijdens de feestdagen is het vaak druk en hectisch, maar probeer toch tijd vrij te maken voor extra wandelingen en speelmomenten met je hond. Frisse lucht en beweging zijn niet alleen goed voor de gezondheid van je hond, maar zorgen er ook voor dat hij mentaal en fysiek gestimuleerd wordt. Bovendien is het een mooie gelegenheid om zelf even te ontspannen en te genieten van de natuur. Win-win!

Verdiep je in veiligheid en regelgeving tijdens het afsteken van vuurwerk

De jaarwisseling gaat vaak gepaard met vuurwerk, maar veel honden zijn hier doodsbang voor. Het is belangrijk om je hond tijdens deze periode extra gerust te stellen en veiligheid te waarborgen. Zorg dat je hond een veilige plek heeft waar hij zich kan terugtrekken, zoals een eigen mand of bench. Daarnaast is het verstandig om je hond aan te lijnen tijdens het uitlaten, om te voorkomen dat hij onverwachts wegrent. Verdiep je ook in de lokale regelgeving omtrent het afsteken van vuurwerk en bekijk online datums waarop vuurwerk wordt afgestoken, zodat je kunt anticiperen op mogelijke stressmomenten voor je hond. Online datums bekijken? Zoals oud & nieuw? Dat doe je natuurlijk ruim vooraf online! Dan weet je alvast maar wanneer het is!