Zoveel calorieën verbrand je met een halfuur de hond uitlaten

Zoveel calorieën verbrand je met een halfuur de hond uitlaten

Een hond is niet alleen heel gezellig en je allerbeste vriend. Een hond houd je ook fit en gezond. Een hond moet je namelijk iedere dag een keer of 3 - 4 keer uitlaten. Het maakt niet uit wat voor weer het is, je hond zal er een paar keer per dag uit moeten. Wanneer jij er iedere keer een stevige wandeling van maakt verbrand je stiekem flink wat calorieën. In dit artikel kom je erachter hoeveel calorieën je verbrand met de dagelijkse wandelingen met je hond.

Hoeveel calorieën verbrand je met een half uur de hond uitlaten?

Zonder dat je het door hebt verbrand je iedere dag dus een hoop calorieën door je hond uit te laten. Zeker wanneer je stevig door wandelt loopt het best op! Je gaat er namelijk iedere dag toch een keer of 3 erop uit.

Zoveel calorieën verbrand je met de hond uitlaten

Met wandelen verbrand je gemiddeld zo’n 240 kcal per uur (bron Verantwoord Afvallen). Met een half uur de hond uitlaten verbrand je dus zo’n 120 kcal. Wanneer je dit een paar keer per dag doet verbrand je dus een paar honderd calorieën extra op een dag. Je kunt daardoor iedere dag een flink stuk chocolade extra eten of je hoeft niet meer naar de sportschool. Bedank je hond daar maar voor. En denk daar maar aan als het weer een keer wat slechter weer is en je toch de hond moet uitlaten.

Het is goed voor je hond (en voor jou)

Maar voor je hond is het ook heel gezond om flink te wandelen. Je hond verbrand er ook calorieën mee. Wel iets minder, zo’n 64 kcal per uur. Maar het is natuurlijk ook heel goed voor zijn (en natuurlijk jouw) conditie en gezondheid. Mensen (en honden) die veel wandelen zijn namelijk gezonder dan mensen (en honden) die altijd stil zitten.

Dus heb je zelf, of je hond een paar kilo teveel vel. Ga dan lekker veel met je hond wandelen, maak extra grote rondes en laat de ongezonde snacks staan en je zal de kilo’s zien verbranden en je conditie zien verbeteren! En dat allemaal dankzij je hond!