Wat zijn de uitlaatregels voor honden in Duitsland?

Wat zijn de uitlaatregels voor honden in Duitsland?

Als hondenbezitter is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de uitlaatregels in het land waar je je bevindt. Deze regels kunnen namelijk verschillen per land en zelfs per stad. In dit artikel zullen we de uitlaatregels voor honden in Duitsland bespreken.

Aanlijnen

In Duitsland geldt in de meeste openbare ruimtes een aanlijnplicht voor honden. Dit betekent dat je je hond altijd aan een vaste lijn moet houden. Er zijn echter uitzonderingen op deze regel, zoals speciale hondenparken waar honden vrij kunnen rondrennen. In deze parken geldt vaak wel een opruimplicht, wat betekent dat je de ontlasting van je hond moet opruimen.

Mee in het openbaar vervoer

Duitsland staat bekend om zijn goed georganiseerde openbaar vervoer systeem. Gelukkig mogen honden over het algemeen ook mee in het openbaar vervoer, mits ze zijn aangelijnd en geen overlast bezorgen. Let wel op dat grote honden meestal een apart kaartje moeten hebben en dat je extra moet betalen voor je viervoeter.

Uitlaatgebieden

In Duitsland zijn er speciale uitlaatgebieden waar honden vrij mogen rondrennen en spelen. Deze gebieden worden meestal aangeduid met borden waarop staat 'Hundewiese' of 'Hundeauslaufgebiet'. Het is belangrijk om je hond alleen in deze gebieden los te laten lopen. Buiten deze gebieden geldt namelijk de aanlijnplicht.

Hondenpensions en hotels

Ga je op vakantie naar Duitsland en wil je je hond meenemen? Dan is het handig om te weten dat er hondenpensions en hotels zijn die speciale faciliteiten bieden voor honden. Hier kunnen ze vrij rondrennen en spelen, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over de uitlaatplicht of andere regels. Je kunt deze accommodaties eenvoudig vinden bij het boeken van je vakantie in Saarbrücken.

Opruimplicht

In Duitsland geldt er een strikte opruimplicht wat betreft hondenpoep. Je dient de ontlasting van je hond altijd op te ruimen, ongeacht waar dit gebeurt. Hiervoor zijn speciale zakjes verkrijgbaar die je bij je moet hebben tijdens het uitlaten van je hond. Er staan hoge boetes op het niet naleven van deze opruimplicht, dus zorg ervoor dat je altijd voldoende zakjes bij je hebt.

Gemeentelijke regels

Naast de algemene uitlaatregels kunnen gemeenten in Duitsland ook nog extra regels hebben met betrekking tot honden. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat honden niet welkom zijn op bepaalde stranden of in parken. Daarom is het altijd verstandig om je van tevoren goed te informeren over de regels in de stad waar je verblijft.

Conclusie

Als hondenbezitter is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de uitlaatregels in het land waar je je bevindt. In Duitsland geldt over het algemeen een aanlijnplicht in openbare ruimtes, tenzij je je bevindt in een speciaal hondenpark. Daarnaast zijn er speciale uitlaatgebieden waar honden vrij mogen rondrennen en spelen. Vergeet niet dat er hoge boetes staan op het niet opruimen van hondenpoep en dat gemeenten ook extra regels kunnen hebben. Als je op vakantie gaat naar Duitsland, kun je bij het boeken van je vakantie in Saarbrücken speciale accommodaties vinden waar je hond welkom is. Vakantie boeken in Saarbrücken of Berlijn? Controleer eerst de lokale regels dus!