Voor welk hondenras die je in Nederland nooit ziet, ga jij?

Voor welk hondenras die je in Nederland nooit ziet, ga jij?

Ben jij iemand die wel houdt van iets anders? Dan is de kans groot dat je het op het gebied van hondenrassen, wel interesse hebt in een ras die je in Nederland niet veel ziet. Denk hierbij aan hondenrassen zoals de Finse Spits en de Noorse Lundehund. Rassen die niet in Nederland (werden) gefokt, maar wel in andere delen van de wereld. Hondenrassen die je in Nederland niet veel ziet, maar wel absoluut de moeite waard zijn om voor te gaan. Kies jij ook voor een hondenras die je in Nederland vrijwel nooit ziet?

Barbet

Als je voor een uniek hondenras wilt gaan, kies dan voor de barbet. Deze bijzondere hond is afkomstig uit Frankrijk en is te herkennen aan zijn opvallende baard en krullende vacht. Als je hiermee door Nederland loopt, zul je vaak aangesproken worden in parken en op straat; dit soort hebben namelijk niet veel mensen gezien. De barbet is een echte waterhond, het ras werd vroeger dan ook veel ingezet bij jachtpartijen, waarbij er eenden uit het water gehaald moesten worden. Deze eigenschappen zie je nog steeds terug; de barbet is namelijk dol op zwemmen. De barbet is een echte gezelschapshond, hij trekt er graag op uit. Het is ook nog eens een sociale hond die prima overweg kan met andere honden. Bovendien is het een rustige hond die niet zomaar gaat blaffen.

Beauceron

Op zoek naar een unieke hond? Liefste een gehoorzame hond die ook nog eens intelligent is? De beauceron is een hond die aan deze twee eisen voldoet. Dit hondenras is eveneens afkomstig uit Frankrijk en werd vroeger vooral gebruikt door boeren om het vee mee te beschermen. Hongerige wolven werden verjaagd door de beauceron en deze waakzaamheid zie je nog steeds terug. In de eerste wereldoorlog werd de beauceron ingezet als speurhond en postbode, wat kenmerkend is voor zijn gehoorzaamheid. Geen wonder dat in Frankrijk de beauceron vaak wordt ingezet als politiehond. Als huisdier is de beauceron ideaal, het is een hond die houdt van gezelschap. Hij heeft wel beweging nodig; deze hond barst namelijk van de energie. Lange wandelingen maken, vindt hij dan ook heerlijk.