Op zoek naar een leuk uitje met je hond?

Op zoek naar een leuk uitje met je hond?

Ben je dol wandelen met je hond in de vrije natuur? En ben je eigenlijk altijd wel op zoek naar nieuwe, originele uitjes? Nederland heeft op dit gebied een leuk, origineel uitje te bieden, die je misschien nog niet kent: de bollen- en tulpenvelden! In het voorjaar staan er miljoenen bloemen in bloei, in verschillende delen van Nederland. Dit levert schitterende plaatjes op; grote velden vol met bloemen met dezelfde kleur. Prachtig om te zien, maar ook om jezelf mee te vereeuwigen, om bijvoorbeeld te delen op sociale media. Kies jij ook voor dit leuke uitje met je hond?

Wanneer bezoeken?

Mooiste tulpenvelden Nederland bezoeken? Deze zijn natuurlijk het mooiste als de bloemen in volle bloei zijn. Hier hangt echter geen datum aan wanneer je dit kunt doen, want dit is namelijk puur afhankelijk van de weersomstandigheden. Zijn de voorjaarsmaanden warm en zonnig, dan is de kans groot dat de bloemen relatief vroeg gaan bloeien. Is het voorjaar koud, dan kan het zomaar wat later in het voorjaar zijn, dat je kunt genieten van deze prachtige bloemenpracht. De narcissen bloeien altijd als eerste, gevolg door de heerlijk ruikende hyacinten, als laatste zijn de tulpen aan de beurt. Voor welke bloemen ga jij?

Waar zijn de bollenvelden?

In Nederland zijn verschillende plekken waar je prachtige bollen- en bloemenvelden kunt bewonderen. Bijvoorbeeld in de Kop van Noord-Holland, maar ook in West-Friesland kun je prachtige velden vinden vol met bloemen. Voordeel van dit laatste gebied is, dat het uitgestrekt is, waardoor je altijd wel een plekje kunt vinden om wat mooie plaatjes te schieten. Ook in de Noordoostpolder en Zeeuws-Vlaanderen kun je prima terecht om een wandeling met je hond te maken en gelijktijdig te genieten van al dit natuurschoon. Waar je ook voor kiest, dit wordt een fantastisch uitje!

Keukenhof

Keukenhof bezoeken? Loop je al een aantal jaren rond met de gedachte om de Keukenhof een keer te gaan bezoeken? Omdat je hier van mensen goede verhalen over hebt gehoord? Dan wordt het nu tijd om dit ook echt een keer te gaan doen! Je vindt hier miljoenen bloemen, verdeeld over maar liefst 32 hectare. Met ongeveer 800 verschillende soorten, kijk je hier de hele dag je ogen uit, bovendien zijn er ook nog eens verschillende thematuinen, waaronder een historische tuin, waar je kunt genieten van bloemensoorten die je echt nergens meer ziet.