Je hond meenemen op vakantie naar Italië

Je hond meenemen op vakantie naar Italië

De meeste mensen laten hun hond thuis als ze op vakantie gaan. Als je van plan bent grote regio’s te ontdekken, lang door steden te wandelen en veel activiteiten te doen, is dit waarschijnlijk de beste keuze. Maar misschien lijkt het jou juist leuk om op pad te gaan met je trouwe viervoeter. Ga je dit jaar zonder kinderen op vakantie? Reis je alleen of alleen met je partner? Dan kan het erg leuk zijn om je hond mee te nemen op vakantie.

Ben je van plan te reizen naar Italië dit jaar? Waar moet je precies op letten als je jouw hond wilt meenemen naar Italië? Dit en andere handige tips, lees je in dit artikel.

Bestemming en seizoen

Ten eerste is het belangrijk om na te denken over het boeken van je vakantie. Wil je met jouw hond naar Italië reizen? Dan kun je het beste terecht in het noorden van het land. Hier is het net even wat koeler, wat een stuk fijner is voor je hond. In het zuiden van Italië, laten ze in het hoogseizoen geen honden toe. Over het algemeen is het daarom slim om in het voor- of najaar te reizen. Het is dan een stuk rustiger in het land, met betere temperaturen. Denk ook na over de steden die je bezoekt. Venetië bezienswaardigheden zoals de grachten en de bootjes, zullen niet zo handig zijn als je reist met je hond. De meeste Florence of Milaan bezienswaardigheden zijn dan een stuk toegankelijker.

Honden kun je gewoon mee laten vliegen bij de meeste luchtvaartmaatschappijen. Reis je met de auto? Dan is dit natuurlijk ook een goede optie.

Regels en wetten

Om je hond mee te laten reizen naar Italië, moet je voldoen aan verschillende eisen. Zo moet de hond een geldig EU-paspoort hebben, met een microchip of tatoeage. Ook moet je huisdier minimaal 12 weken oud zijn. De hond moet namelijk een vaccinatie hebben tegen hondsdolheid. Na deze vaccinatie moet je ook nog 21 dagen wachten, voordat je met het dier naar Italië op vakantie mag. Let ook op overige vaccinaties, voor ziektes in Zuid-Europa.

Het is tenslotte ook nog handig om een muilkorf en een riem mee te nemen. Op veel plekken is dit namelijk verplicht, zoals in het openbaar vervoer. Stranden, restaurants en cafés hebben ook vaak aparte regels voor honden.