Natuurschoon en mooie bezienswaardigheden vind je in Venetië

Natuurschoon en mooie bezienswaardigheden vind je in Venetië

Ben je een dierenliefhebber? Hou je erg van de natuur? Dan is Venetië zeker een aanrader om naar toe te gaan! Hier in de kanalen van Venetië zijn namelijk veel prachtige dieren te zien, met name watervogels. Wat te denken van eenden en prachtige zwanen? Maar ook kun je hier in de lucht prachtige vogels zien en onder water is ook volop leven! In de Coronatijd, toen er even geen gondels door de kanalen mochten varen, werden er zelfs dolfijnen gespot in de wateren van Venetië! Naast veel natuurschoon, zijn er natuurlijk ook veel bezienswaardigheden te bewonderen. Welke je zeker gezien moet hebben? Wij hebben de mooiste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet!

Stad vol eilanden

Feitelijk is Venetië een stad die bestaat uit verschillende eilanden. Om jezelf van eiland naar eiland te verplaatsen, kun je gebruik maken van gondels. De stad kun je misschien wel het beste vergelijken met een openluchtmuseum. Vanaf het water valt er heel veel te zien en de sfeer in de kanalen, is al uniek te noemen. Als je van plan bent om met je partner een romantische trip te gaan maken, is Venetië zeker aan te raden. Zeker als het ’s avonds donker is, vind je hier pure romantiek!

San Marco

San Marco bezoeken in Venetië is echt wel een aanrader. Aan dit unieke plein, vind je namelijk prachtige historische gebouwen die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Je vindt hier bijvoorbeeld de Campanile van Venetië, maar ook de San Marco Basiliek. Het plein werd vroeger ook gebruikt als handelsplein, een plek waar Venetië dus veel aan te danken heeft. Hier ontstond de welvaart en uiteindelijk ook de cultuur en historie die deze stad zo uniek maakt. Hou je van shoppen? Ook dat kun je prima doen op het San Marco plein. Je vindt hier namelijk vele winkels die grenzen aan het plein, ook kun je hier prima even iets eten of drinken bij de aangrenzende horecagelegenheden. San Marco is dus zeker een bezoek waard!

Dogepaleis

Vlak langs de oevers van het Canal Grande (langs het San Marco plein) vind je het Dogepaleis. Dogepaleis in Venetië bezoeken is zeker een aanrader, dit paleis huisvest een prachtig museum, maar je kunt er ook schitterende kunstwerken vinden. In het paleis zijn prachtige, stijlvolle zalen, waarin je uren rond kunt lopen. Het Dogepaleis is Venetië op zijn best!