Huisdierhouder? Hier moet je op letten bij het kopen van een stofzuiger

Huisdierhouder? Hier moet je op letten bij het kopen van een stofzuiger

Een huisdier hebben is geweldig. De liefde die je krijgt van je hond. Je kat die er altijd voor je is. Het is heerlijk om altijd iemand in huis te hebben als je thuiskomt van werk of school. Kortom: een huisdier geeft je ontzettend veel mooie dingen. Toch zijn er ook wat dingen die minder leuk zijn aan het hebben van een huisdier. Zo wordt je huis net een stukje sneller vies en zal je net wat vaker moeten stofzuigen om te voorkomen dat er veel haren op de vloer komen te liggen. Een goede stofzuiger voor dierenharen is hierbij essentieel. Maar waar moet je nu op letten wanneer je als huisdierhouder een nieuwe stofzuiger gaat kopen? Wij leggen het je in dit artikel uit

Ga voor een stofzuiger met turboborstel

Iedere nieuwe stofzuiger wordt geleverd met meerdere zuigmonden. Dit zijn opzetstukken die je op je stang klikt en die perfect geschikt zijn voor bepaalde ondergronden. Zo heb je een parketzuigmond die geschikt is voor parketvloeren, een meubelzuigmond die geschikt is voor het stofzuigen van meubels of de kierenzuigmond voor het stofzuigen van smalle plekjes in huis. Toch is er meer. Veel stofzuigers worden namelijk geleverd met een turbozuigmond. Dit is een zuigmond die speciaal is gemaakt voor het stofzuigen van dierenharen. De turbozuigmond heeft een automatisch ronddraaiende borstel, die snelle omwentelingen maakt en hiermee beter haren aantrekt. De dierenharen plakken als het ware vast aan de borstel, waarna ze verder in de stofzuiger worden gezogen. Ideaal, omdat het er bijvoorbeeld ook voor zorgt dat je veel gemakkelijker haren opzuigt van het tapijt, het vloerkleed of van vloerbedekking

Kijk goed naar de zuigkracht

Dit lijkt een cliché, maar het is wel echt waar. Zorg dat je kiest voor een stofzuiger met een goede zuigkracht wanneer je huisdieren hebt. Wanneer je vooral klein stof op de vloer hebt liggen, kun je met een budgetstofzuiger met weinig zuigkracht nog wel vooruit. Maar wanneer je bijvoorbeeld een huisdier hebt met veel haaruitval, is een stofzuiger met weinig zuigkracht niet meer voldoende. Kijk dus goed naar gebruikerservaringen, reviews en de omschrijving van het product wanneer je als huisdierhouder een nieuwe stofzuiger koopt.

Stofzuiger met LED-verlichting op de zuigmond

Geen noodzaak, maar wel een hele fijne extra functionaliteit is de LED-verlichting die je bij nieuwe stofzuigers steeds vaker voor ziet komen op de voorkant van de zuigmond. Deze LED-verlichting zorgt ervoor dat beter kunt zien waar er stof en haren op de vloer liggen. Op deze manier kun je dierenharen beter zien liggen en weet je dus zeker dat je alle haren ook daadwerkelijk opzuigt wanneer je het huis aan het stofzuigen bent. Wel zo handig, want het komt nogal eens voor dat je na het stofzuigen een hele pluk huisdierenharen ziet liggen. Daar word je niet blij van. Tot slot is een stofzuiger met LED-verlichting ideaal wanneer het binnen wat donkerder is. Bijvoorbeeld in de avonduren.

Nu je weet waar je als huisdierhouder op kunt letten bij het kopen van een nieuwe stofzuiger, wordt het net een stukje gemakkelijk om een keuze te maken. We wensen je in ieder geval veel succes met het kopen van de stofzuiger. En veel plezier met je huisdier!