De 3 voordelen van LED aquarium ledverlichting

De 3 voordelen van LED aquarium ledverlichting

De mooie vissen en prachtige uitstraling in een aquarium zijn gewoon perfect om een beetje extra toe te voegen aan je interieur. Dan nog kan het altijd beter. Door je aquarium van ledverlichting te voorzien, krik je de esthetica vele malen op en krijgt daarbij nog verschillende andere voordelen mee. Voordelen die zelfs je workload verminderen. Wil je weten welke die zijn? Lees dan gauw verder.

De voordelen van ledverlichting voor een aquarium

Ledverlichting is een vrijwel nieuw concept en velen stappen over vanwege de duurzaamheid die gekoppeld wordt aan het verlichten middels led. Maar bij een aquarium brengt dat nog andere voordelen mee. De voordelen van ledverlichting in een aquarium zijn:

- Laag energieverbruik en lange levensduur

- Helpt met het bestrijden van algen

- Er is heel wat flexibiliteit

Energiezuinig

Het grootste voordeel met LED aquarium verlichting is het energieverbruik. Bij deze vorm van verlichting is er sprake van ontzettend laag verbruik, waardoor je dan minder uitgeeft natuurlijk. Vooral bij een aquarium scheelt dat heel wat, omdat je zo’n bak een aantal jaren bijhoudt. Een bijkomend effect van laag energieverbruik is dan ook dat ledverlichting langer meegaat. Dit is ook te danken aan de geringe warmteverlies.

Zeg maar dag tegen algen

Met ledverlichting in een aquarium krijg je het voordeel van een algenvrije bak vanwege de verbeterde plantengroei. De verlichting zorgt namelijk voor goede fotosynthese in de aquarium, waarbij de voedingstoffen door de planten in de aquarium worden opgenomen. Het gevolg: de algen krijgen geen kans uit te breiden en worden op die manier tegengegaan. Maar dan is het wel belangrijk dat je de kleuren hebt die nodig zijn voor fotosynthese—rood en blauw, met wit voor een helder beeld voor jouw eigen ogen.

Flexibiliteit

Een standaard TL buis plaatsen in een aquarium is geen goed idee, omdat elke aquarium een eigen unieke wereld voorstelt en daarom ook een specifieke hoeveelheid licht nodig heeft. Dat is nu precies wat je met ledverlichting kunt bereiken. Je hebt namelijk de mogelijkheid om het licht te dimmen met een aquarium LED controller. Met deze opties kun je dan een gezonde omgeving creëren en dus dag en nacht genieten van een unieke uitstraling.

Ledverlichting in een aquarium is een veel betere optie voor het creëren van een gezonde omgeving voor de vissen en planten, bespaart heel wat kosten vanwege het laag verbruik, en zorgt voor een algenvrije bak, waardoor het dus minder onderhoud vereist. Met led zit je dus altijd beter, ook bij het verlichten van een aquarium!