Hoe kies je een autostoel voor jouw kleine hond?

Hoe kies je een autostoel voor jouw kleine hond?

Uw trouwe hond vindt het misschien heerlijk om een ​​ritje in de auto te maken met de ramen open en de wind door zijn haren, maar een tochtje naar het hondenpark zonder enige bescherming van huisdieren kan gevaarlijk zijn voor zowel u als uw huisdier. Van een snelle reis naar de dierenarts voor een jaarlijkse controle tot een verhuizing over het hele land, af en toe is het vervoer van huisdieren in de auto noodzakelijk.

Van uw verwende hond of lastige kat nu dol is op vervoer op vier wielen of niet, uw auto huisdiervriendelijk maken heeft duidelijke voordelen. Uw auto is echter ontworpen voor gebruik door mensen, en met uitzondering van enkele automodellen die extra opties hebben die het vervoeren van huisdieren mogelijk maken, zijn de vloerbedekking, bekleding, zijpanelen en plafondbekleding in de typische auto niet zo huisdier vriendelijk. Als u het niet erg vindt om regelmatig uw auto voor te bereiden en het voertuig weer schoon te maken, hoeft u zich niet al te zorgen te maken over een paar krassen, groeven en plukjes haar van huisdieren.

Veiligheid vervoer huisdier

In een rijdend voertuig kan uw huisdier een gevaarlijke afleiding zijn, en zelfs als hij niet blaft, huilt, rondhuppelt of op uw schoot probeert te zitten, kan zijn onbeveiligde lichaam door een ongeval in de lucht komen en zijn leven - en het uwe - in gevaar. Zelfs als u een klein hondje heeft, kan uw bange huisdier gestrest en agressief worden. Een hondenbeveiligingssysteem biedt een gemakkelijke, humane manier om uw hond of kat te beschermen en onder controle te houden.

Omdat huisdieren groot, klein, destructief of verfrissend ontspannen kunnen zijn, zijn er een aantal zit- en fixatiemogelijkheden. Sommige bevatten zelfs een paar verleidelijke extra's. Nu zullen we autostoelen, bekijken voor het huisdier en zijn toegewijde eigenaar.

Veiligheidsautostoeltjes voor huisdieren

Er is meer dan één manier om uw huisdier veilig in de auto te houden, en het plaatsen van een huisdier in een speciale autostoel is een van de veiligste. Het werkt op een aantal niveaus. Een autostoel maakt ook een effectieve tijdelijke verblijfplaats voor een huisdier zodra u uw bestemming bereikt. Als het huisdier onderweg een ongeluk krijgt, blijft de schade beperkt en is het gemakkelijk schoon te maken met een tuinslang als je eenmaal bent waar je heen gaat. Een afgesloten autostoel is misschien niet zo leuk voor uw huisdier, vooral niet als u een brave hond heeft die van de bezienswaardigheden wil genieten. Via deze pagina kan je heel wat verschillende types hondenstoelen bekijken die voor jouw hondje en jouw type wagen kunnen werken.

Diverse keuzes

Om reizen leuker te maken en minder als opsluiting voor uw huisdier, is er een hele subklasse van producten voor veilig zitten ontstaan. De meeste gebruiken riemen die worden bevestigd aan het gordelsysteem van uw auto, de stoelbasis of de stoel en middenconsole. Een borstharnas zorgt ervoor dat uw huisdier niet ronddwaalt, en in geval van een ongeluk fungeert het als een kinderzitje, verdeelt het zijn gewicht bij een botsing en houdt het hem op zijn plaats. In het geval van een aanrijding kan een onbeveiligd huisdier een projectiel worden en u, andere passagiers en zichzelf verwonden. Zelfs als een onbeveiligd huisdier een auto-ongeluk overleeft, kan hij het voor anderen moeilijker maken om in het voertuig te komen om u te helpen, of kan hij gewond raken op de rijbaan na het verlaten van uw voertuig.