Hoe geef je jouw hond een warm thuis?

Hoe geef je jouw hond een warm thuis?

Niet alleen mensen zijn gesteld op een fijne, comfortabele leefomgeving. Dat geldt namelijk ook voor je hond. Een eigen plek, genoeg rust in huis om goed te slapen en voldoende warmte zijn basisbehoeften voor een hond om zich ergens thuis te voelen. Je hond zal je er dankbaar voor zijn als je dit voor elkaar hebt en je belonen met een goed humeur en veel liefde.

Goede mand of bench

Zorg voor een kwalitatief goede mand die groot genoeg is. Je hond heeft namelijk voldoende ruimte nodig om zich helemaal uit te kunnen strekken. Als je een pup hebt, koop dan een mand op de groei. Zoek op hoe groot je hond maximaal gaat worden en koop hiervoor een geschikte mand. Let er ook op dat je een mand koopt die goed schoon te maken is. Heb je een pup en wil je een bench kopen? Zorg er dan voor dat je deze ’s nachts af kan sluiten, een puppy wil ’s nachts nog weleens op onderzoek uit gaan.

Een eigen plek

Een eigen plek is heel belangrijk voor een hond. Hier heeft hij het overzicht en kan hij de rust vinden die een hond nodig heeft. Bijvoorbeeld een eigen plek in de hoek van de kamer is ideaal voor een hond. Hier wordt hij niet onrustig van langslopende mensen en hoeft hij ook niet te schrikken van iemand die opeens van achteren opduikt. Let erop dat de vaste plek van je hond zich niet vlak achter een raam bevindt, waar de zon vol op schijnt. Zorg er ook voor dat speakers van een radio of televisie zich niet te dicht in de buurt van je hond bevinden.

Goed geïsoleerde woning

Een hond kan niet goed tegen kou en tocht. Een goed geïsoleerde woning is dan ook belangrijk voor een hond. Je kunt je huis prima isoleren met spouwmuurisolatie. Hiermee vul je de ruimte tussen twee muren op met isolatiemateriaal. Dit zorgt ervoor dat de warmte beter behouden blijft en je huis altijd comfortabel aanvoelt. Je hond zal dit zeer waarderen. En niet alleen je hond wordt hier blij van, jij ook! Want de energierekening, die zal een stuk lager uitvallen als je minder energie hoeft te verbruiken. De prijs van spouwmuurisolatie is een investering in de toekomst, waar jij en je hond allebei vrolijk van zullen worden.