Welk hondenvoer is voor jouw hond het beste?

Welk hondenvoer is voor jouw hond het beste?

Heb je een herdershond? Een labrador? Of misschien wel een teckel? Waarschijnlijk ben je dol op je hond en wil hem natuurlijk de beste voeding geven. Misschien vind je het lastig om een keuze te maken aan het grote aanbod aan hondenvoer. Wij hebben een aantal goede tips voor je, die jij kunt gebruiken om de beste voeding voor jouw hond te kiezen. Lees je mee?

Voeding is belangrijk

Net als bij mensen is voeding ook zeer belangrijk voor een hond. Als je kiest voor de juiste voeding zorg je er namelijk voor dat je hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt die hij nodig heeft om gezond en vitaal te leven. De juiste voeding is bijvoorbeeld ook belangrijk om je hond goed op gewicht te houden. Overgewicht / ondergewicht kan namelijk leiden tot ziektes bij je hond en die wil je natuurlijk voorkomen. Hieronder kun je lezen waar je op moet letten als het gaat om het juiste voer voor jouw hond.

Leeftijd

Heb je een jong puppy? Een volwassen hond, of is je hond al op leeftijd? Speciaal voor puppy’s is er hondenvoer ontwikkeld, deze puppyvoer is gericht is op deze jonge leeftijd. Jonge honden verbruiken bijvoorbeeld heel veel energie en daar is dit voer op afgestemd. Oudere honden verbruiken juist weer minder energie en zijn juist weer gebaat bij hondenvoer waar niet al teveel calorieën in zitten. Deze honden hebben bijvoorbeeld behoeften aan vezels en goed verteerbare eiwitten.

Ongemakken

Heeft jouw hond last van een allergie? Dit kun je overigens herkennen als je hond zich vaak likt of krabt. Honden met een allergie moeten ook speciale voeding krijgen, zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor hypoallergeen hondenvoer. Dit voer is speciaal voor honden me een allergie. Het is verstandig om bij twijfel even langs de dierenarts te gaan om te onderzoeken waar je huisdier precies allergisch voor is, dan kun je hier ook gericht de voeding op uitzoeken.

Online hondenvoer bestellen

Weet je precies welke voeding je wilt kopen voor je hond? Bestel deze dan online, dan hoef je niet meer te tillen met die zware zakken hondenvoer. Het wordt gewoon keurig bij je thuisbezorgd! Heerlijk toch?