Met deze 3 tips maak je jouw hond gelukkiger

Met deze 3 tips maak je jouw hond gelukkiger

Hou jij net zoveel van je viervoeter als ik en wil je hem zoveel mogelijk geven? Hier heb je een paar tips die jouw hondje graag zou willen. Verwen hem bijvoorbeeld als hij ziek is geweest of voor zijn verjaardag. Als we de tijd en het geld hadden zouden we het natuurlijk elke dag doen. Alles voor dit schattige vriendje dat ons s nachts bewaakt tegen de enge boeven. 

Maak tijd voor hem vrij

Een van de belangrijkste is natuurlijk tijd vrij maken. Een hond heeft niets liever dan het gezelschap van zijn baasje. Koekjes, wandelen of andere honden zijn helemaal niks tegenover een lekkere rugmassage van jou. Honden hechten zich namelijk heel erg aan de bazen. Heb je ooit gemerkt dat je hond bijna altijd blij is als je thuiskomt? Onderzoekers zijn het er over eens dat honden hier een gevoel van geluk bij voelen. Net als jij wanneer je een week lang je beste vriend niet hebt gezien heeft je trouwe viervoeter dit ook. Het verschil is echter dat hij of zij dit vrijwel altijd heeft. Een hond is namelijk het grootste deel van de dag gewoon alleen. Hij zit alleen op de bank en rust lekker uit zodat jij weer kan gaan spelen met hem. Hij heeft niets liever dan altijd aan je zijde staan. Zorg dan ook elke dag dat hij deze kans een paar uurtjes heeft. Ga bijvoorbeeld s avonds op de bank zitten en test de beste casino app of kijk TV, terwijl je hem aait. Zo kunnen jullie beide genieten en maak je je vriendje extra gelukkiger door hem simpelweg aandacht te geven.

Naar zijn favoriete plek

Vaak hebben honden een lievelingsplek waar ze helemaal uit de pan gaan bij aankomst. Weet je deze plek niet? Ga elke dag naar een ander bos/park/wijk om dit uit te zoeken. Zie het als een speurtocht vol avontuur. Let op zijn reacties en probeer het maar is uit te vogelen. Het is namelijk ontzettend leuk voor een hond om te horen dat hij naar zijn ‘’favoriete’’ park mag gaan. Hij zal er lekker rondrennen en een mooie (vaak te grote) stok uit kunnen zoeken. Het is vaak ook erg fijn als een hond weet waar die is. Een nieuw avontuur is op zijn tijd natuurlijk leuk, maar niets gaat boven het plassen tegen zijn vaste stekje. 

Favoriete snacks

Honden zijn echte veelvraten. Ze eten het liefst de hele dag door en dat is ook logisch, want ze hebben vaak geen gevoel van ‘’vol zitten’’ zoals wij dat krijgen. Veel honden hebben namelijk zoveel zin in eten dat ze dit zo snel mogelijk opschrokken. Hierdoor raakt het voedsel zonder afgebroken te worden in de maag. De spijsvertering duurt hierdoor heel lang en daardoor blijven ze een gevoel van honger hebben. Herken je dit in je hond, dan is een anti-schrokbak en voorbeeld van een oplossing. Dat honden van