Hond meenemen op vakantie naar Andalusië?

Hond meenemen op vakantie naar Andalusië?

Heb je een hond en ga je binnenkort op vakantie naar Andalusië? Dan is het goed om te weten dat je je hond mee mag nemen. In dit blogartikel lees je alles over de regels rondom het vervoer van dieren in Spanje. Ook geven we wat tips om ervoor te zorgen dat jouw viervoeter zich tijdens de reis zo comfortabel mogelijk voelt!

Met de auto naar Andalusië

Met de auto naar Spanje met je hond? Het meest gebruikte vervoersmiddel voor mensen die hun hond mee willen nemen op vakantie naar Spanje is de personenauto. Dit komt omdat in regio's zoals Andalusië alle bezienswaardigheden goed te bezoeken zijn met de auto. Denk bijvoorbeeld dat je op de eerste dag naar bezienswaardigheden Granada gaat, maar enkele dagen later bijvoorbeeld wil Alhambra bezoeken. Je kan met de auto dan gemakkelijk deze afstanden afleggen.

Volgens de regels in Spanje, moet je de hond vast zetten. Je hond moet namelijk of een gordel om of hij moet in een bench. Het is belangrijk dat je ervoor kiest een duurzaam en geschikt harnas aan te schaffen waarmee jouw viervoeter vastgezet kan worden. Ook is het verstandig om een speciale hondentas aan te schaffen zodat je hond tijdens de rit wat kan liggen.

In Spanje kun je een boete krijgen als jouw hond los in de auto zit

In het vliegtuig naar Andalusië

In het vliegtuig naar Spanje met je hond? Een andere mogelijkheid is natuurlijk om met het vliegtuig naar Spanje te gaan. Het is belangrijk om een aantal dingen goed te onthouden als je viervoeter mee wilt op de vlucht. Je moet bijvoorbeeld bij de luchtvaartmaatschappij een kennel reserveren. Dit kun je meestal gewoon doen na het boeken van je vlucht. Zorg er wel voor dat je dit op tijd regelt, want soms zijn er maar beperkte mogelijkheden. Als je hond in de kennel zit, moet je ervoor zorgen dat hij voldoende water en voer meekrijgt. Ook is het belangrijk om te weten dat er een aantal hondenrassen niet mogen vliegen. Dit heeft te maken met de gevoeligheid van de rasdieren. Denk bijvoorbeeld aan een Franse Bulldog of Beagle.

Succes met de keuze!