Hoe het beste om te gaan met dierenharen?

Hoe het beste om te gaan met dierenharen?

Heb je een hond waar je dol op bent? Of een kat waar je heel veel om geeft? Iedere keer als je thuiskomt, kun je waarschijnlijk rekenen op een warm welkom en voel je de liefde van je huisdier. Een huisdier heeft natuurlijk heel veel positieve kanten, maar ook een paar mindere kanten. Wat veel mensen als een minder leuke kant ervaren, zijn de dierenharen die ze achterlaten in je huis. Misschien herken je het wel; je bankstel onder de haren, op het vloerkleed haren en wellicht vind je ze ook regelmatig op de keukenstoelen. Wij hebben een aantal tips voor je, hoe jij het beste om kunt gaan met deze dierenharen!

Bepaal in welke ruimte je huisdier mag komen

De eerste tip die we je willen meegeven is dat goed borstelen van je huisdier zorgt voor minder dierenharen in je huis. Als je dit borstelen regelmatig doet, zorg je er in ieder geval voor dat er minder dierenharen in je huis te vinden zijn. Zijn er bepaalde plekken waar jij het meeste last hebt van dierenharen? Vind je bijvoorbeeld dierenharen op je bankstel erg vervelend? Omdat je altijd bang bent dat er onverwachts bezoek binnenkomt, waardoor je huis vies en rommelig overkomt? Wellicht vind je het zelf ook gewoon niet fijn om op een bank met hondenharen te moeten zitten als je bijvoorbeeld even televisie wilt kijken. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om je huisdier aan te leren, dat hij in bepaalde ruimtes niet mag komen. Dit kan gelden voor de huiskamer, maar ook bijvoorbeeld voor de keuken.

Stofzuiger voor dierenharen

Vind jij dat je huisdier gewoon overal mag komen in huis? Omdat je huisdier nu eenmaal onderdeel is van je gezin? Veel gezinnen kiezen hiervoor, dit betekent wel dat je op veel plekken last zult hebben van dierenharen. Een stofzuiger voor dierenharen is in dit geval de beste oplossing om gemakkelijk en snel van deze dierenharen af te komen. Een goede stofzuiger voor dierenharen is voorzien van een speciale turboborstel, bovendien is een goed filter bij dit type stofzuigers erg belangrijk. Vind je het fijn om te kiezen voor een stofzuiger die objectief getest is en goed uit de bus komt? Kijk dan eens op vacuumtester. Maak een selectie uit de positief geteste stofzuigers voor dierenharen en je weet zeker dat je een stofzuiger met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding in huis haalt.