Dit is waarom het verstandig is om een dierenverzekering af te sluiten

Dit is waarom het verstandig is om een dierenverzekering af te sluiten

Het afsluiten van een verzekering voor je huisdier is iets wat snel vergeten wordt bij het overwegen van het nemen van een eerste huisdier. Ondanks dat mensen het snel over het hoofd zien, is het afsluiten van een dierenverzekering aan te raden. Door de vele opties is het altijd goed om te beginnen met dierenverzekering vergelijken. In dit artikel geven we drie redenen waarom je een dierenverzekering af moet sluiten voor jouw huisdier.

Je krijgt keuze uit meer dierenartsen

Door het afsluiten van een dierenverzekering krijg je flexibiliteit in dierenartsen die je kan bezoeken. Met een dierenverzekering krijg je de vrijheid om te kiezen uit veel verschillende dierenartsen, waardoor je een betere afweging kan maken. Zo komt de flexibiliteit terug door bijvoorbeeld een keuze uit dierenartsen in de buurt of een dierenarts met een bepaalde specialisatie. Met het grotere aanbod kun je altijd de perfecte dierenarts vinden voor de zorg van jouw huisdier. De reden hiervan is dat je medische kosten gedekt zijn en je dus meer keuze hebt uit verschillende dierenartsen aangezien de dekking van de kosten geen belemmering meer zijn. 

Maak gebruik van de optie tot preventieve zorg

Wanneer je een dierenverzekering hebt, kun je de optie hebben tot dekking voor preventieve zorg. Kijk altijd of dit in je dierenverzekering zit en vergelijk ze met elkaar wanneer je dit niet hebt maar wel wilt. Het is niet alleen fijn dat deze kosten gedekt worden, het verlaagd ook de drempel om gebruik te maken van preventieve zorg. Wanneer de preventieve zorg niet verzekerd is, kun je geneigd zijn minder snel gebruik te maken van preventieve maatregelen. Dit kan risico’s met zich meebrengen omdat je te laat in kan grijpen bij bepaalde ziektes. Voorbeelden van deze jaarlijkse preventieve werkzaamheden zijn bijvoorbeeld controles op de gezondheid van je huisdier, maar ook vaccinaties wanneer nodig of een gebitsreiniging. 

Zorg voor meer zekerheid in je eigen financiële begroting

Met een dierenverzekering voorkom je onverwachte financiële uitgaven die nodig zijn voor de gezondheid van je huisdier. Met een verzekering hond hoef je bijvoorbeeld geen grote uitgaven te doen wanneer je onverwachts een grote ingreep moet laten doen voor de gezondheid van je hond. Door het betalen van premies, kun je de kosten over een langere tijd spreiden in plaats van een eenmalige kostenpost. Voor veel mensen helpt dit met het maken van een financiële begroting voor het jaar.

Kortom, wij raden je aan om te kijken naar een dierenverzekering zodat je medische kosten voor je huisdier gedekt zijn, je deze kosten op kan nemen in je financiële begroting en je sneller gebruik zal maken van preventieve zorg. Daarnaast is het goed om te kijken wat er in jouw dierenverzekering zit en om dierenverzekeringen te vergelijken voordat je er een afsluit.