Alle vragen over het nemen van een hond beantwoord

Alle vragen over het nemen van een hond beantwoord

De aanschaf van een hond is een grote verantwoordelijkheid. Naast een warm huis, zul je hem voldoende aandacht moeten geven. Daar komen ook nog eens een aantal kostenposten bij kijken. Het is logisch dat je vol zit met vragen over deze grote stap. Twijfel je nog over het nemen van een hond? Lees dan snel verder. Wij beantwoorden al je vragen! 

Kan ik weg van huis?

Vaak hoef je je geen zorgen te maken dat je niet meer het huis uit kunt. Een hond kan soms best wel even alleen zijn. In het begin zal hij gaan blaffen en huilen. Hoe vaker je dit oefent, hoe beter het gaat. Het is wel slim om een bench te kopen. Zo doet hij zijn behoeften niet in de woonkamer en kan hij niet zonder toezicht door de woning lopen. Ben je vaak van huis of reis je veel? Denk dan nog eens na of je ├ęcht wel de tijd hebt voor een hond. 

Wat heeft mijn hond echt nodig?

Met alleen een riem en wat hondenbrokjes is een hond niet tevreden. Voor een gelukkige en gezonde hond heb je een stuk meer nodig. Begin natuurlijk met geschikt hondenvoer. Let hierbij vooral op de leeftijd en de grootte van je hond. Leg ook een hondenmand neer op een rustige plek. Zo kan hij zich ook even terugtrekken. Schaf ook wat leuk hondenspeelgoed aan. Op die manier kunnen honden lekker hun energie kwijt. Tot slot heeft een hond natuurlijk heel veel aandacht en liefde nodig. 

Hoeveel ruimte heeft een hond nodig?

Dat ligt vooral aan de grootte van je hond. Natuurlijk houd je ook rekening met het activiteitsniveau. Dit kan voor elke hond verschillend zijn. Een kleine Chihuahua heeft minder nodig dan een grote Newfoundlander. Een huis met een tuin is ideaal. Zo kan hij zelf naar buiten en genieten van de buitenlucht. Zorg er natuurlijk wel voor dat hij niet kan ontsnappen. Ga daarnaast vaak genoeg naar buiten en spreid de uitlaatmomenten over de dag.

Hoeveel kost een hond?

Ook dit hangt af van het ras en de grootte van je hond. Vrijwel elke hondeneigenaar krijgt te maken met de aanschafkosten, sterilisatie of castratie, de eerste vaccinaties en andere benodigdheden. Daar komen ook de maandelijkse kosten voor hondenvoer en eventueel de uitlaatservice bovenop. Vergeet daarnaast de kosten van de dierenarts niet. Dit kan soms flink oplopen. Tip: maak een spaarpotje en wees voorbereid op onverwachte kosten!

Het nemen van een hond is dus niet iets wat je even snel doet. Zorg voor veel aandacht en schaf de juiste spullen en voeding aan. Geef hem alle liefde die je hebt en maak het zo fijn mogelijk voor hem!