VITRONIC 36 W

€ 184,95

Levertijd: 5-8 dagen

VITRONIC 36 W

Geschikt voor vijvers tot 40 m³


Uitschakeling van zwevende algen (groen water). Decimering van schadelijke bacteriën en ziektekiemen. Met optische functie controle van de UV-lamp. Snelsluiting voor het eenvoudig vervangen van lampen en voor het reinigen van het kwartsglas. Incl. kwaliteit UVC-lamp.
Artikelnummer 985696063
EAN 4010052568850

UVC

Algen zijn erg slecht voor een vijver. Niet alleen zijn zij een doorn in het oog. Zo hebben ook een nadelige invloed op het biologische evenwicht.

Om de vijver schoon en vrij van algen te krijgen en te houden is het enorm belangrijk dat de waterwaardes van de vijver optimaal zijn. Het vijverlogboek kan je hierbij uitstekend begeleiden.

Naast de waterwaardes is het van belang het water van de vijver zorgvuldig te filteren. Hierdoor worden vuil en algen uit het water gefilterd.

Door het filteren worden de grootste delen vuil uit het water gehaald. Toch is het mogelijk dat na het filteren algen blijven bestaan. Hiervoor kan een UVC filter worden gebruikt.

Een UVC filter maakt gebruik van ultraviolet licht om zweefalgen (die groen water veroorzaken), te bestrijden. Het UV licht tast de structuur van de alg aan, waardoor zelfs de kleinste deeltjes worden gedood. Het restmateriaal wordt vervolgens door een vijverfilter uit het water gefilterd.

UVC filters zijn beschikbaar in diverse typen, tot wel 110 Watt. Dit vermogen (Watt) geeft een indicatie van de benodigde doorvoer, welke afhankelijk is van de inhoud van de vijver. Zo is 9 Watt geschikt voor een doorvoer van 1.500 liter per uur. Wij adviseren een capaciteit te nemen waarbij de gehele vijverinhoud binnen twee uur kan worden doorgevoerd. Onze medewerkers adviseren je graag over het juiste vermogen voor iedere vijver.

U treft bij De Vijver Specialisten diverse UVC filters aan van verschillende merken. Elk van deze filters heeft haar specifieke kenmerken, waardoor voor elke vijver een geschikte filter beschikbaar is.

De, vaak grotere, Pro Clear UVC filters bieden een ideale combinatie tussen een professionele ultraviolet filter en een betaalbare prijs. Deze filter is beschikbaar in vermogens tot 110 Watt. Een groot voordeel hierbij is de rechte en zeer hoge water doorstroom snelheid.

De overtreffende trap in de UVC filters wordt gevormd door de Oase Bitron. Door de vermogens variërend van 9 tot 110 Watt biedt deze filter een uitkomst voor elke vijver. De enorm goede kwaliteit van Oase staat hierbij garant voor jaren vijverplezier. Tevens heeft dit product een uniek intern schoonmaaksysteem dat de filter twee maal zo krachtig maakt in vergelijking met andere UVC filters.

Tip van uw Vijver Specialist:
Vervang jaarlijks uw UV-lamp.