TOUCHN FOAM ZWART PUR SCHUIM 340 GR

€ 13,99

Beschikbaarheid: In voorraadTOUCHN FOAM ZWART PUR SCHUIM 340 GR

Uitermate geschikt voor het zelf bouwen van watervallen, beeklopen of achterwanden in het terrarium of aquarium! Een bus geeft 9 liter schuim.
• Verkleurt niet zoals traditionele PUR schuim.
• Veilig voor vissen en planten.
• Superieure kleefkracht voor klussen rondom huis en tuin, zoals het repareren van stenen muren.
• Vult gaten in bomen op om ongedierte buiten te houden.
• Pur droogt na aanbrengen donkergrijs op.
Artikelnummer 985692661
EAN 75650404409

Bewegend water

Het water in de vijver is van levensbelang voor alle vissen en planten die hierin leven. Vooral de voedingsstoffen en het zuurstof dat dit water bevat wordt gebruikt door vis en plant.

Indien het water totaal stilstaand zou zijn, zou enkel de bovenste laag zuurstof kunnen opnemen. Deze laag is vlug verzadigd en de onderste lagen bevatten dan te weinig zuurstof. Daarom is het nodig steeds ander water aan het wateroppervlak te brengen. Hiervoor kan bijvoorbeeld een circulatiepomp worden gebruikt.

Een luchtpomp installeren, brengt ook die stroming op gang, want de bellenbaan zal water met zich meetrekken, zodat alle water regelmatig aan het oppervlak komt waar het zuurstof kan opnemen. Een luchtpomp heeft echter het grote voordeel dat de luchtbellen onderwater ook een deel van de zuurstof afgeven.

Het opgeworpen water zal in de lucht uiteraard ook veel zuurstof opnemen.
Er zijn zelfs speciale fonteinkoppen beschikbaar die lucht met water mengen tot een schuim dat omhoog gegooid wordt. Als de lucht echter warmer is dan het water, zal het water opgewarmd worden. Hierdoor is het aan te raden de fontein alleen aan te zetten als de lucht frisser is.

Het spreekt voor zich dat ook watervallen goede zuurstofleveranciers zijn. Een ander groot voordeel van een waterval is dat we in de waterval kunnen zorgen voor een substraat dat veel bacteriën kan huisvesten. Zo zal de waterval niet alleen het zuurstofgehalte verhogen, maar ze gaat tevens als biologisch filter fungeren.

Een Rockways beek vergroot het wateroppervlak en zal dus de zuurstofopname vergemakkelijken. Als we in de beek voor wat obstakels zorgen zal het kabbelen van het water dit nog bevorderen.

Ook de beek kunnen we tot biologische filter omtoveren als we zorgen voor voldoende filtersubstraat dat bacteriën kan bevatten.

Rockways is de marktleider op het gebied van vijverbeken en watervallen. Door het gebruik van hoogwaardige voorgevormde en uiterst lichte onderdelen onderscheidt Rockways zich van de reguliere watervallen.Rockways zijn kwalitatief erg geschikt voor het optimaliseren van het biologische evenwicht. Onze medewerkers adviseren je deskundig.

Tip van uw Vijver Specialist:
Leg altijd folie onder voorgevormde watervallen.