SUPERFISH RVS LUCHTKRAAN 3 WEG BLISTER

€ 5,45

Beschikbaarheid: In voorraad

SUPERFISH RVS LUCHTKRAAN 3 WEG BLISTER

Artikelnummer 48010065
EAN 8715897000751

Zuurstof Luchtpompen

Zuurstof is van absoluut levensbelang voor alle vissen, planten en andere levende wezens in de vijver. Als er te weinig zuurstof in de vijver aanwezig is, zal ook het filter onvoldoende werken en het biologische evenwicht worden verstoord.

De zuurstof in het water wordt opgenomen door het contact dat het water met de buitenlucht heeft.

Zodra de bovenste laag van het water voldoende zuurstof heeft opgenomen kan deze met de rest van het vijverwater worden vermengd. Zo kan de volgende laag water het proces voortzetten en zal het vijverwater zuurstofrijk worden.

Voor de opname van zuurstof is het belangrijk dat een continue stroming in het water is en dat het wateroppervlak zo groot mogelijk is. Een luchtpomp is hiervoor uitermate geschikt.

Een luchtpomp kan geplaatst worden naast de vijver. Met één of meerdere luchtslangen wordt de lucht onderin de vijver verdeeld door zuurstofballen. Hierdoor zullen luchtbellen, rijk aan zuurstof, de gehele vijver doorlopen voordat zij het oppervlak bereiken.

Door het gebruik van een beluchtingpomp vindt een continue stroming plaats in het water. Hierdoor zal het water verdeeld worden over het wateroppervlak en meer zuurstof op kunnen nemen.

De luchtbellen, die de beluchtingpomp onderin te vijver vrijlaat, banen zich een weg van onderin de vijver tot aan het wateroppervlak. Tijdens dit proces zal het water een deel van zuurstof tot zich nemen, waarna de luchtbellen aan het oppervlak uiteenspatten. Hoe groter het wateroppervlak dat in aanraking komt met lucht, hoe meer zuurstof zal worden opgenomen.
Door het uiteenspatten van de luchtbellen wordt het oppervlak dat in aanraking komt met de lucht vergroot. Hierdoor zal het water meer zuurstof opnemen en wordt het biologische evenwicht bevorderd.

Tip van uw Vijver Specialist:
Plaats de beluchtingpomp altijd boven het wateroppervlak. Hierdoor zal geen water in de pomp terecht komen als deze uitstaat. Als de pomp onder het waterpeil staat is het gebruik van een terugslagventiel noodzakelijk om te voorkomen dat de pomp defect gaat.

De luchtpomp is niet alleen functioneel voor het beluchten van de vijver. Door de beluchtingpomp ook in de winter aan te schakelen zal een deel van het water niet bevriezen en een wak ontstaan.

Naast de beluchtingpomp bestaan ook andere mogelijkheden om het water van zuurstof te voorzien. Zo kunt je met behulp van Rockways een uitermate geschikte waterval creëren. De medewerkers van De Vijver Specialisten adviseren je graag.
Ook kan je een oxydator plaatsen, waardoor er nog meer zuurstof aan het water toegevoegd wordt.