AQUAPULSE KRACHTMIX 3000 ML

€ 34,95

Beschikbaarheid: In voorraad

AQUAPULSE KRACHTMIX 3000 ML

Eiwitrijke mix tussen onder andere gedroogde kreeftjes en zijderupsen. Perfect zomervoer om de vissen een flinke groeiboost te geven.
Artikelnummer 52APZMV03
EAN 8715837005358

Voedingsadvies Siervissen

Goudvissen en windes zijn de meest gehouden vissen in de vijver. Veel vijverliefhebbers houden deze vissen vanwege hun mooie uitstraling, maar ook hun kleuren en grootte spelen hierbij een grote rol.

De lichaamsvorm, grootte en kleuren van de vissen wordt sterk beïnvloed door de voedergewoonten. De meeste vijverbezitters stellen een perfecte lichaamsvorm sterk op prijs. Een verstandige manier van voederen zal niet alleen de vissen, maar ook de waterkwaliteit verbeteren.

De weerstand van vissen is, net als bij mensen, voor een belangrijk deel afhankelijk van de voeding. Voer daarom de vissen regelmatig en niet meer dan ze in vijf minuten opeten.

Goed voeder bevat voldoende proteïne, 30 tot 35 procent. Hierdoor neemt de vis voldoende energie op en worden afvalstoffen tot een minimum beperkt. Koolhydraten zorgen voor vetopbouw, dit is voornamelijk in de herfst belangrijk. De vissen moeten dan een vetlaag aanleggen waaruit ze reserves kunnen halen om de winter door te komen.

Hoe vaak het noodzakelijk is om de vissen te eten te geven, hangt sterk af van de watertemperatuur. Bij lage temperaturen werkt de spijsvertering van de vissen langzamer en is het nodig minder te voeren om watervervuiling door overtollig en onverteerd voer te voorkomen. Als de temperatuur begint te stijgen in het voorjaar, is de start van de voeding belangrijk. De vissen hebben dan hun reserves tijdens de winter verbruikt en zullen snel op kracht moeten komen. Houd gedurende deze periode de vissen goed in de gaten en let erop dat je het voer zorgvuldig selecteert. De medewerkers van De Vijver Specialisten adviseren je hierbij graag.

In onderstaande tabel is weergegeven hoe vaak het aan te raden is de vissen te voeren. Voer de vissen liever vaker per dag, dan een grote hoeveelheid in één keer.

Tip van uw Vijver Specialist:
Voer de vissen nooit teveel en altijd met regelmaat. Verwijder overgebleven voer en voer de volgende keer minder.

Tip van uw Vijver Specialist:
Bij een behandelde vijver te allen tijde Probiotica voederen!

De Vijver Specialisten voedertabel:

TemperatuurAantalSoort voer
> 25 ºC 6 x per dag voeren groeivoeder / kleurvoeder
15 - 25 ºC 4 tot 5 x per dag voeren krachtvoeder / kleurvoeder / groeivoeder
12 - 15 ºC max. 3 x per dag voeren onderhoudsvoeder / kleurvoeder
10 - 12 ºC max. 1 x per dag voeren licht verteerbaar voeder
8 - 10 ºC max. 2 x per week wintervoeder
< 8 ºC niet voeren